Övrigt

Google ändrar gränsnittet på Wear OS smartwatch

Är du en stolt ägare till en nyare Wear OS klocka så kommer du att någon gång i september att få en mjukvaruupdatering till din klocka som kommer att förändra vad som händer när du swipar fram och tillbaka. Google väljer även att tillsammans med uppdateringen av gränssnittet lägga till ett flöde som är dedikerat till information från Google Assistant, snabbare tillgång till Google Fit samt en bättre vy för information om notiser.

Uppdateringen har gjort det signifikant lättare att ta sig runt mellan appar samt ändra urtavlan på klockan. För tillfället så swipar man vänster och höger för att ändra urtavlan på klockan men de gesterna kommer att ändras och man kommer nu behöva hålla in på klockan för att byta.

Såhär kommer de nya gesterna att fungera:

Swipa höger: Google Assistant flöde

Swipa vänster: Google Fits nya träningsringar

Swipa upp: Notifikationer

Swipa ner: Genvägar

Hålla in på urtavlan: Ändra urtavla

Snabbt tryck: Se alla appar

Hålla in på huvudknappen: Starta Google Assistant för att ställa frågor

Flödet från Google Assistant visar relevant information för din dag såsom kalendern, väder och paketinformation. Notifikationerna jobbar fortfarande på som förut då de är som en spegel av vad som finns på telefonen. Likt en telefon så kan du avvärja en notis samt svara med ett snabbsvar. Men det bästa med uppdateringen av notiser är att Google nu väljer att lägga notiser på en ensam scrollbar ruta istället för att ha dem spridda över hela skärmen.

Interfacet för Google Fit har blivit uppdaterat med två ringar där den ena ringen motsvarar minuter som man rört sig och den andra motsvarar “hjärtpoäng”. Om man är intresserad av hur dessa ringar fungerar så kan man göra det här. Slutligen så finns det en snabbinställningspanel som har två syften där det första är att man ska kunna hitta telefon och det andra är att man ska kunna betala med Google Pay.

Källa: TheVerge

 

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!