Övrigt

Google försöker nu automatiskt göra om Flash-annonser till HTML5

Google skriver idag att de nu automatiskt kommer konvertera Flash-annonser till HTML5 när de laddas upp för Google Display Network, DoubleClick och AdWords. Detta för att kunna visa en rörlig annons istället för en statisk fallback-bild på enheter som inte kan visa flash eller inte har pluginen installerad.

Eligible Flash campaigns, both existing and new, will now be automatically converted to HTML5 when uploaded through AdWords, AdWords Editor, and many 3rd party tools.

Konverteringen sker genom Googles verktyg Swiffy och det är inte alla Flash-annonser som kan konverteras. Tidigare har Swiffy varit väldigt begränsad vad gäller konvertering av programmerade och interaktiva annonser och har i princip endast kunnat konvertera annonser gjorda med tidslinjen i Flash CC och tidigare versioner av Adobes utvecklingsverktyg.

Google verkar allt mer vilja göra sig oberoende av Flash då de så sent som i slutet av januari bytte så att YouTube nu väljer HTML5-spelaren för video framför Flash-spelaren som tidigare varit standard. Äldre enheter och webbläsare som inte stödjer HTML5 och funktionen med variabel strömning kommer dock fortsättningsvis att se videos genom Flash-spelaren.

Google skickar, vilket förmodligen många av er vet, med Flash-pluginen inbakat i sin webbläsare Chrome. Detta beror säkerligen på att Google i princip tjänar alla sina pengar på annonser och vill att så många människor som möjligt ska kunna se alla annonser oavsett om de är HTML5, Flash, textannonser eller bildannonser.

[source: https://plus.google.com/+GoogleAds/posts/BWVyFHGUi9n “Google Ads”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!