Mobil

Google Pay lanseras i Sverige idag!

Nordea och Länsförsäkringar först ut

Nordea och Länsförsäkringar meddelar via ett pressmeddelande att man har implementerat stöd för Googles betallösning Google Pay.

För att använda Google Pay krävs det att man har en Android-telefon och Google själva säger att det ska fungera på dom flesta enheterna som inte är äldre än fyra år. Man kommer även kunna använda Google Pay som betalning på nätet men då krävs det att man använder Googles egna webbläsare Chrome.

Google Pay blir även smidigt för företag, då det även är möjligt att koppla företagskort till tjänsten och oavsett om man använder plastkort eller Google Pay så hamnar alla köp på samma faktura. Erik Zingmark, chef för Transaction Banking på Nordea skriver:

“Som föregångare i den digitala transformationen av banksektorn är det viktigt att ha ett heltäckande utbud av digitala betaltjänster för alla kunder. Ingen annan bank i Norden kan matcha det breda utbud av digitala betaltjänster som vi har på alla våra fyra nordiska marknader.”

Thomas Glimstedt på Länsförsäkringar skriver så här:

“Vi vet att den här betaltjänsten är efterfrågad och det känns extra roligt att våra kunder får tillgång till tjänsten från start…

Vi har under månaden också lanserat Garmin Pay och Fitbit Pay. Det är en något smalare målgrupp, men fördelen med dessa är att våra kunder med iPhone kan använda dessa paytjänster via Garmin och Fitbits appar.”

Google Pay är som sagt aktiverat från och med idag och du kan nu aktivera tjänsten om du har Nordea eller Länsförsäkringar som bank.

Källa Nordea

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!