Övrigt

Google Play lyfter fram appar för surfplattor

Android börjar på allvar inta marknaden för surfplattor med enheter så som Samsung Galaxy Tab 3 och Note 3 samt Nexus 7 och 10. Totalt har över 70 miljoner androidbaserade surfplattor aktiverats, vilket ställer nya krav på apputvecklare som måste optimera designen för större skärmar.

Tidigare har Google Play haft en “Designed for Tablets”-sektion där appar som följt riktlinjer speciellt utformade för surfplattor har visats upp. Nu väljer man att ta konceptet ett steg längre och lyfta fram appar optimerade för surfplattor ännu mer.

app_optimization

På bloggen Android Developers Blog har ett meddelande gått ut till utvecklare om förändringar som kommer att göras i en uppdatering den 21 november. Du som surfar in på Google Play kommer att märka förändringarna genom att endast appar optimerade för surfplattor kommer att visas i topplistor.

Självklart kommer du även att kunna ladda ner appar för mindre skärmar men dessa kommer att få en märkning med texten “Designed for phones”.

Med detta tilltag hoppas Google påverka apputvecklare att lägga ner mer tid på optimering av appars design

[via:http://www.theverge.com/google/2013/10/13/4834482/google-play-store-will-be-redesigned-to-showcase-apps-for-android “The Verge”]
[source:http://android-developers.blogspot.se/2013/10/more-visibility-for-tablet-apps-in.html “Android Developers Blog”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!