by • 4 november, 2014 07:23 • Nyheter3 kommentarer1028

Google släpper nya appar för Gmail och Kalender

Google har uppdaterat Gmail-appen för Android och släppt en helt ny kalenderupplevelse i app-format för Google Kalender. Den uppdaterade e-post-appen kommer framförallt med ett ansiktslyft för att verka inom Lollipops nya designspråk, medan kalenderappen är mer som Googles lansering av Inbox förra veckan – en helt ny upplevelse.

[line]

Gmail får stöd för andra konton

Gmail-appen har nått version fem och har framförallt försetts med ny design. Men vad som egentligen är en ännu större nyhet är att appen nu också kan agera e-postklient för andra konton än bara Gmail. Har du en @Outlook, @iCloud eller någon annan e-posttjänst du använder kan du nu lägga in dem i appen som i vilken klient som helst. Det handlar alltså inte om att lägga till de externa tjänsterna som alias, utan via POP eller IMAP.

Den uppdaterade Gmail-appen kommer att finnas tillgänglig på Google Play Store inom några dagar. Systemkraven är Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) eller senare.

Ingenting är sagt om dessa förändringar även kommer att migreras till iOS eller inte.

Gmail Blog Mobile Image  Gmail Blog Tablet image

[line]

Ny kalender-upplevelse

Google har omarbetat sin kalender-app helt och hållet där det under den nya ytan gömmer sig en hel del nya och smarta funktioner. Dels kommer appen nu automatiskt att hämta kalenderhändelser som mailas till dig, exempelvis som biljettbokningar, hotelreservationer och andra e-postmeddelanden som innehåller datum- och tidspecifik information.

Vidare är appen mycket smartare när det gäller att hitta relevant information vid skapandet av nya kalenderhändelser. Den nya funktionen ”Assists” föreslår saker som personer och platser medan du knappar in din händelse, och Google säger att förslagen kommer att förbättras i takt med att du använder appen.

Att få en överblick över din kalender och alla olika händelser har också blivit mer överskådligt. Den nya vyn ”Schedule View” visar väldigt grafiskt vart du ska härnäst, vilka du ska träffa, vad du ska göra och så vidare i ett enda flöde.

Nya Google Calendar kräver Android 4.1 eller senare och kommer att finnas tillgänglig inom de närmsta veckors i Google Play Store. Google meddelar att man jobbar på att lansera appen även för iOS.

Nya Google Calendar 4Nya Google Kalender 2

[source:http://gmailblog.blogspot.se/2014/11/a-new-day-for-google-calendar.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+OfficialGmailBlog+(Gmail+Blog) ”Google”, http://gmailblog.blogspot.se/2014/11/a-more-modern-gmail-app-for-android.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+OfficialGmailBlog+(Gmail+Blog) ”2”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”google” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]