Övrigt

Google stödjer Windows XP längre än Microsoft

Microsoft har gått ut med officiella uppgifter om att företaget slutar stödja Windows XP den 8:e april 2014. Efter detta datum kommer inga fler uppdateringar varken för funktion eller säkerhet att skickas ut till enheter med systemet installerat.

Windows XP är ett av Microsofts mest installerade operativsystem sedan lanseringen 25:e oktober 2001 och efter störtdykningen med Vista tog det lång tid innan Windows 7 var i närheten av XP:s stora användarantal.

windows_xp

Google har förstått att det kan bli ett problem för användare som har viktiga applikationer installerade som inte går att migrera till senare Windowsversioner av olika anledningar. I ett bloggmeddelande på Google Chrome Blog berättar Mark Larson, teknikchef för Google Chrome att man planerar att hålla webbläsaren Chrome med uppdateringar till och med April 2015, alltså ett år efter att Microsoft dödförklarar XP.

– Vi har upptäckt att hundratals miljoner användare, inklusive en stor del Chrome-användare, fortfarande förlitar sig på XP.

Många organisationer driver fortfarande tiotals eller hundratals system och applikationer på XP och kan ha svårt att migrera till nyare versioner.

Vårt mål är att stödja Chrome för XP-användare under övergångsprocessen. Viktigt att förtydliga är att Chrome på XP kommer att uppdateras automatiskt med senaste säkerhetsuppdateringarna för att skydda mot skadlig programvara och phishing-attacker.

Google berättar samtidigt att vanligaste vägen för skadlig program in i en dator är via webbläsaren vilket är en stor anledning till detta tilltag.

[via:http://www.latimes.com/business/technology/la-fi-tn-google-chrome-windows-xp-microsoft-20131016,0,5240304.story “LA Times”]
[source:http://chrome.blogspot.se/2013/10/extending-chrome-support-for-xp-users.html “Google Chrome Blog”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!