Övrigt

Google utvecklar tränings-assistent för Wear OS

Googles Wear OS har en stor uppdatering att se fram emot nu i höst. Det börjar med ett nytt chip från Qualcomm tillsammans med en helt ny klocka som mycket väl kan vara en Pixel klocka. På mjukvarusidan finns det en utvecklar-förhandsvisning av Android P för Wear OS.

Det har nu även framkommit en rapport om att Google jobbar på en hälso- och träningscoach för sina klockor. Enligt Android Police så är “Google Coach” en hälso- och välbefinnande coach som kommer att ge användaren hjälpsamma förslag.

Coachen kommer antagligen att ha tillgång till stegräknare, distans, aktivitet, hjärtfrekvens och platsdelning. För tillfället så samlas denna typ av data in av Google Fit. Coach som har kodnamnet Project Wooden skulle kunna ersätta Fit eller existera tillsammans med den som en proaktiv notishanterare.

Dessa typer av notiser skulle kunna vara förslag på träningsövningar och alternativ om du har har missat något tillsammans med notiser om dina framsteg. Google Coach siktar på att vara en vardaglig hälsoassistent genom att bevaka dina dagliga värden och rekommendera vad du kan äta.

Källa: 9to5google

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!