Övrigt

Googles röstassistent mer kvicktänkt än Siri

[youtube id=kDsOtdRtG0Q]

Under Googles utvecklarkonferens Google I/O presenterades för ett par dagar sedan nästa version av Android – Android 4.1 “Jelly Bean”. Denna version har bland annat en förbättrad röstassistent som på många sätt är mycket lik iOS motsvarighet Siri. En skillnad verkar dock varar att röstassistenten i Android är märkvärt mer kvicktänkt än Siri – i videon ovan kan du se en jämförelse mellan de två.

Det må uppfattas som små skillnader, men i vardagsbruk känns sådana kortare fördröjningar verkligen av. En röstassistent ska vara kvick och smidig att använda, minsta lilla fördröjning förstör hela upplevelsen. Om Google till skillnad från Apple har valt att sköta en del av informationsutbytet lokalt direkt på enheten är oklart, men skulle kunna vara en anledning till att svaren ges snabbare. I övrigt är Siri

Siri hjärna finns på andra sidan Atlanten

Vi har tidigare nämnt att vi tycker att det är onödigt att alla förfrågningar till Siri alltid först skickas till Apples servrar. Frågor om tid och uppmaningar om att ringa upp någon i kontaktboken har ingen som helst vinning på att ta omvägen via Apples servrar – iOS klarar av att besvara sådana frågor utan någon hjälp från superdatorer, och nästan alltid mycket kvickare.

Under det dryga året Siri funnits tillgänglig har i alla fall inte vi märkt av några nämnvärda förbättringar i svarstider, men förhoppningsvis är det något Apple konstant arbetar med att förbättra. Vad vi vet har Apple ännu inga serverparker på denna sida av atlanten, utan all vår kommunikation med Apple skickas fortfarande ända till USA och tillbaka – en möjlig anledning till varför tjänster som MobileMe, iCloud och Siri ofta upplevs som sega.

KÄLLA: TECHNOBUFFALO
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!