by • 5 september, 2010 09:48 • NyheterInga kommentarer405

HDR-foton tagna med iOS 4.1

ios41_hdr_pre

Att fotografera i HDR innebär att kameran tar flera bilder med olika exponering som sedan sammanfogas till en bild vilket ger täckning i både skuggor och högdagrar. Denna funktion kommer inbyggt i iOS 4.1 som just nu bara finns som GM för utvecklare. Vill du kolla in redan nu hur resultatet blir så har Gizmodo ett inlägg där de jämfört HDR-funktionen med bilder tagna utan.

Bilderna får betydligt bättre färger med HDR vilket verkar innebära att problemen med färgbalansen i iPhone 4 är ett minne blott. Bilderna får också bättre täckning över hela registret men de ser dock lite urvattnade då funktionen verkar prioritera högdagrar mer än mörka skuggpartier.

Vill du prova på att fota i HDR med iPhone redan idag och inte är en utvecklare så finns det utmärkta programmet Pro HDR i App Store. Med den appen får du dessutom möjligheter att justera parametrarna i HDR-konverteringen innan bilden sparas för större kontroll. Jag har tidigare skrivit om Pro HDR i inlägget: Pro HDR – Fota i HDR med autofunktion till iPhone.