by • 8 augusti, 2015 • NyheterComments (16)1586

”Apples iPhone-event hålls 9 september”

Föga förvånande för alla er som följer Apple och deras produktlanseringen kommer ett Apple-event att hållas i början av hösten. Lika lite förvånande är att nya produkter kommer att visas där och då. Buzzfeed:s John Paczkowski (som tidigare skrev för ReCode) har via för honom trovärdiga källor fått reda på att detta årliga event kommer att hållas vecka 37, där onsdag 9 september är det datum som Apple i nuläget planerar inför.

Även förra året hölls ett Apple-event 9 september, och även förra året spred Paczowski denna information innan Apple själva officiellt gått ut med det.

Läs vidare för att få reda på vad du kan förvänta dig för nya prylar under detta event.

[line]

Vad kan vi förvänta oss?

iPhone 6s och 6s Plus

En uppfräschning av iPhone-modellerna är mer eller mindre ristat i sten, och ska vi lita på historien är det enligt iPhone-kalendern ett ”S”-år i år, där Apple med vanligtvis behåller designen från föregående iPhone 6 och 6 Plus och enbart uppgraderar innehållet.

Enligt ryktena är Force Touch – tryckkänslighet direkt på skärmen, som introducerades i och med Apple Watch – vad iPhone 6s och 6s Plus kommer ha som största morot. Men vi ska nog också förvänta oss nya och snabbare processorer, bättre iSight-kamera och snabbare trådlösa anslutningar.

Vad Apple gjort med instegsmodellen iPhone 5c finns det inga direkt trovärdiga rykten kring i nuläget.

iPad

Lite överraskande är det dock att Paczkowski rapporterar att även iPad kommer att få ta del av rampljuset på detta event. Vanligtvis har nya iPad-modeller introducerats vid separata tillställningar senare på hösten och inte haft äran att dela på rampljuset med iPhone.

Men med tanke på den dalande iPad-försäljningen är det rimligt att anta att nya iPad-modeller inte är riktigt lika intressanta för Apples kunder och därmed inte är i behov av lika mycket exklusiv tid på scenen.

Samtidigt har det ryktats länge nu om en ”iPad Pro” – en större iPad-modell som utan tvekan skulle trivas bra med de nya multitaskingfunktionerna i kommande iOS 9.

Apple TV Remote Concept Hajek

Apple TV-koncept av Martin Hajek

Apple TV

Slutligen rapporterar Paczkowski att den tre år gamla Apple TV-enheten kommer att nylanseras med både ny hård- och mjukvara. Den nya Apple TV-enheten ryktas få en ny och tunnare formfaktor med snabbare processor samt större lagringsutrymme. Den kommer också enligt ryktena med en ny fjärrkontroll med bland annat touch-platta och inbyggd mikrofon för att möjliggöra sökningar via Siri (likt fjärrkontrollen för Nexus Player).

Sist, men inte minst, förväntas Apple också nu till slut låta tredjepartsutvecklare gå lös på enheten och sälja appar på en specifik App Store för Apple TV. Detta är något som både användare och utvecklare länge nu skrikit efter, men av någon för allmänheten okänd anledning har Apple väntat in i det sista.

Enligt spekulationer och rykten sägs Apple ha jobbat i bakgrunden med att skapa en streaming-lösning för Apple TV, och att det är därför man inte velat låta utvecklare släppa egna streaming-appar på den.

Och ni minns väl från Walter Isaacsons Steve Jobs-biografi, där Jobs säger att han ”tills slut har löst det” när det kommer till TV-tittande? Det är fortfarande väldigt oklart vad han faktiskt menade – kanske blir vi varse om det om en dryg månad.

[source: http://www.buzzfeed.com/johnpaczkowski/apples-fall-iphone-event-to-be-held-sept-9?utm_term=.adgz7OJB4#.eb7rvWvWo ”Buzzed”]