Övrigt

HTC betalar Microsoft för Android

I den bisarra värld som är IT-världen så har HTC beslutat sig för att licensiera Googles mobiloperativ Android från Microsoft av alla företag. Anledningen är att Microosft anser att Android använder sig av en multitud patent som Microsoft sitter på, och Microsoft har därmed låtit HTC betala en slant för tillstånd att nyttja dessa patent.

Till saken hör att Apple stämt HTC för att de på grund av Android bryter mot en multitud av Apples patent. Och det är inte Apples grej att licensiera sin teknologi till andra, till skillnad från Microsoft som gärna licensierar sin teknik. Microsoft har sedan länge hävdat att Linux själv nyttjar teknik som de äger, så de har redan ett Linux-licensprogram för de som vill hålla sig på Microsofts goda sida, vilket till exempel Amazon, Novell och HP tyckte var bra.

Det verkar således inte sämre än att Android använder sig av en massa teknologier som är patenterade av andra. I alla fall om man frågar Apple och Microsoft, och de är antagligen inte de enda. Var det lämnar alla andra företag som bygger Android-baserade mobiler, datorer, TV-apparater och allt annat som kommer drivas av Android i framtiden. HTC får stå spe för de är just nu störst på Android. De är även störst på Windows Mobile vilket antagligen är anledningen till att Microsoft är “snälla” mot dem.

Engadget hade nyheten.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!