Skrivet den 22 april 2009 kl 21:09 av NyheterKommentarer inaktiverade för I framtidens skola är det Macar som gäller261

I framtidens skola är det Macar som gäller

Macar i klassrummet

I framtiden kommer skolorna att den digitala tekniken allt mer, i alla fall om IKT-pedagogerna får som de vill. IKT står för informations- och kommunikationsteknik och är onekligen något som saknas på många skolor ute i landet.

En väg till detta är att ge varje elev en egen dator och sedan lära eleverna möjligheterna som finns med dessa, inte spärra dem från allt farligt och hemskt som finns på Internet.

Om detta skriver Sydsvenskan och anledningen varför vi tar upp det är inte bara att det är viktigt ämne rent generellt utan att Macar är en central del i detta. Ett exempel som nämns i artikeln är i Falkenberg som förra året blev rikskända för att man satsade så stort på en Mac till varje elev. Att just Macar är så populärt i dessa sammanhang är inte konstigt att räkna ut, en Mac kommer trots allt med det mesta som behövs och att integrera iLife i utbildningen är en barnlek och de drivs ju oftast av nyfikenhet, inte måsten.

Och det är just detta som behövs, att slopa datorundervisningen, nästan alla elever har idag 100% koll på hur papperskorgen fungera, och i stället integrera det som ett verktyg i all undervisning.

Comments are closed.