by • 15 oktober, 2010 • NyheterComments (1)420

iBooks Store saknar de stora titlarna men här är alternativen

iBooks

iBooks Store skulle göra det lätt att köpa böcker direkt på en iPhone eller iPad. Dessvärre har inte Apple inte lyckats komma överens med så många förlag. Därför finns det nu endast 30 000 kommersiella plus lika många från Project Gutenberg på Amerikanska iBooks Store. Detta enligt 9to5mac.

Detta kan jämföras med Amazon Kindle med sina 700 000 böcker som också är tillgänglig för alla iOS-enheter. När det kommer till iBooks Store i Sverige så är det uteslutande böcker från just Project Gutenberg.

Svenska alternativ

Adlibris

Lyckligtvis kan vi köpa böcker kompatibla med iBooks genom Adlibris. Endast böcker i Letto-formatet fungerar. När du fått ner det magnifika mästerverket drar du boken till iTunes, därefter synkar du din enhet som vanligt. Böckerna kommer då dyka upp under appen iBooks.

iBooks följer inte med i iOS, du måste ladda hem den kostnadsfritt från App Store.

Adlibris igen

Undertecknad föredrar att läsa via iBooks på grund av dess synkronisering mellan olika enheter. Men om du skulle befinna dig mitt på ett kalhygge utan en dator i sikte så har Adlibris även en egen app. Här kan du köpa böckerna och ladda hem direkt. Även böcker du tidigare köpt från webbsidan finns att tillgå om de är i Letto-format.

Prissättning

Dessvärre är många böcker idag högt prisatta. Även om det finns de som kostar runt 50 kronor så är det oftare 100 till 150 kronor som gäller. En förklaring på detta är att pappersböcker har lägre moms än de som levereras digitalt.