by • 2 juni, 2014 19:41 • Nyheter2 kommentarer1451

iCloud Drive samlar alla dina filer i molnet

Efter mycket om och men kommer Apple att göra det möjligt för iCloud-användare att nå alla sina filer som är lagrade i iCloud på ett och samma ställe, med åtkomst direkt från Finder i OS X och i iCloud-filvisaren i iOS.

iCloud Drive visar dels filer som tillhör appar som du har installerade på din Mac, men även filer från appar som finns på din iOS-enhet. Vidare kommer du precis som med diverse andra molnlagringstjänster kunna kasta upp filer godtyckligt till iCloud Drive, som sedan synkroniseras mellan alla dina enheter. Apple ger även Windowsanvändare tillgång till denna funktion.

share_hero_2x

Med MailDrop kommer e-postappen i OS X Yosemite också kunna bifoga stora bilagor via iCloud. Automatiskt läggs bifogade filer upp till 5GB på iCloud, och en nedladdningslänk läggs till i meddelandet som låter mottagaren ladda ned filen över en krypterad anslutning. Denna funktion går att stänga av.

[related]Mer från WWDC[/related][display-posts tag=”wwdc2014” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]