Skrivet den 5 oktober 2018 kl 13:28 av NyheterKommentarer inaktiverade för Idag är det sju år sedan Steve Jobs gick bort2032

Idag är det sju år sedan Steve Jobs gick bort
Stay hungry, stay foolish

Onsdagen den 5 oktober 2011 tog Steve Jobs sitt sista andetag och avled i sitt hem efter flera års kamp mot cancern. Det var 2004 som Jobs blev diagnostiserad för en form av cancer i bukspottkörteln och blev sjukskriven i flera år. 2009 kom han tillbaka som vd för Apple efter en levertransplantation.

Cancern blev allt mer aggressiv och i augusti 2011 lämnade han vd-posten men valde att stanna som styrelseordförande i bolaget och Tim Cook blev ny vd för Apple.

Apple har varit en framgångssaga för Steve Jobs men det har långt ifrån varit en dans på rosor och i mitten på 80-talet tvingades Jobs lämna Apple och företaget var nära att gå i konkurs. Några år senare kom Jobs tillbaka och lyckades vänta skutan och tragiskt nog avled han när bolaget gick som bäst.

Ovan kan ni se det berömda talet som Steve Jobs höll för studenter på Stanford 2005 och sedan det talet är citatet ”Stay hungry, stay foolish” känt över hela världen.

 

Comments are closed.