Skrivet den 7 september 2018 kl 10:58 av Nyheter8 kommentarer1921

IKEA ryktas jobba på smarta rullgardiner

Något som många har hoppats på och längtat efter är att IKEA ska börja sälja smarta rullgardiner och nu börjar det segla upp rykten om detta.

Det är Dave Zatz som på Twitter lägger upp en bild på en liten manick från IKEA som är inlämnad till FCC. Som ni ser på bilden kallas produkten Open/Close Remote vilket med största sannolikhet har att göra med automatisering av rullgardiner att göra. IKEA har även en smart plug på ingång och andra tillverkare börjar nog på lite svaga ben vid det här laget då IKEAs prissättning är svår att matcha. Och just automatisering av rullgardiner brukar vara en kostsam historia så det ska bli väldigt intressant vad det blir för prislapp på denna.

Via Twitter

8 kommmentarer på IKEA ryktas jobba på smarta rullgardiner

 1. Marcus Attefors skriver:

  Bökigt = Dyrt!

  Satan va det kostar att få ordning på rullgardiner om man inte vill fulmecka idag. Har tagit lite offerter på det och det var inga blygsamma siffror.

 2. Marcus Attefors skriver:

  Det skulle det absolut kunna innebära!

 3. steffo76 skriver:

  Mina kostar c:a 2000kr/Fönster installerat och klart av yours truly.
  Men många svårdommar blev det.

 4. Varazir skriver:

  Jag köpte ett kitt på M.nu med motor och zwave kontroller. Har redan satt upp en i sovrummet men ska sätta upp vardagsrummet med. Har en Domoticz (zwave ) sedan tidigare kontroller.

 5. mrTravolta skriver:

  Så rent hypotetiskt skulle detta kunna handla om både rullgardiner för mörkläggning men också lite enklare veckade persienner för att stänga ute solen? Alltså, magin när man säger till sin Home att sätta på TV’n och lamporna dimmas samt fönstren täcks :)

 6. Esse skriver:

  JAG VILL HA BÅDA!!

 7. steffo76 skriver:

  Bra.. för detta är bökigt att fåtill