by • 10 september, 2010 11:02 • NyheterInga kommentarer392

Inbyggda HDR mot Pro HDR i iPhone 4

ios_hdr

Med iOS 4.1 fick man med funktionen HDR i kamera-appen men hur bra är det egentligen jämfört med kort tagna utan HDR och appen Pro HDR som finns i App Store.

Vi har tidigare skrivit om appen Pro HDR i inlägget ”Pro HDR – Fota i HDR med autofunktion till iPhone” om ni vill veta mera om den. Bilderna nedan är tagna med en iPhone 4 ståendes på ett bord för att få dem så lika så möjligt. När man använder appen Pro HDR är detta nästan ett krav då den tar två bilder efter varandra så man bör ha stöd. Där har Apple:s inbyggda funktion en klar fördel.

BIlden längst till vänster är utan HDR, mitten är med HDR aktiverat och högra bilden är tagen med Pro HDR. Som ni ser blir täckningen i bilden betydligt bättre med HDR aktiverat jämfört med utan. Färgerna blir också bättre direkt från kamera-appen jämfört med Pro HDR. Däremot har Pro HDR fördelen att man kan justera exponering, kontrast och färger i efterhand.

Så om man verkligen vill ha koll på och justera efteråt så fyller Pro HDR fortfarande en funktion även efter att Apple byggt in den i iOS 4.1 till iPhone 4. Ni som har iPhone 3GS och ändå vill ha HDR så är Pro HDR att rekommendera.