Skrivet den 26 april 2018 kl 23:22 av Nyheter2 kommentarer1756

Inga fler AirPort – Apple lägger ner sina nätverksprodukter

Apple har valt att lägga ner sina AirPort-routrar och därmed försvinner AirPort Extreme, AirPort Express och TimeCapsule från marknaden. Produkterna kommer att säljas så länge de finns på lager men inga nya kommer att tillverkas.

Det har ryktats en tid att det är på väg att hända men först nu bekräftar Apple att så är fallet.

Apple var tidigt ute med trådlösa nätverk för konsumenten och de var alltid mycket lätta att ställa in och använda när de flesta andra inte var det. Man var också tidigt ute med möjligheten att använda dem som bryggor för trådlös utskrift (AirPort Extreme & AirPort Express) samt musik (AirPort Express) och backup (TimeCapsule).

Tiden höll dock på att springa i från Apple då man aldrig hoppade på tåget med till exempel Mesh-nätverk där flera enheter kombineras till ett stabilare nätverk med längre räckvidd.

Framförallt kommer AirPort Express med sin ljudutgång vara saknad då den gjorde att de flesta högtalare kunde bli AirPlay-kompatibla. Den senaste varianten av Expressen (AirPort Express 802.11n Generation 2) sägs dessutom vara AirPlay 2-kompatibel vilket gör att den dyker upp under HomeKit och kan därmed bli en del av det smarta hemmet.

Förhoppningsvis släpper Apple någon form av brygga för ändamålet då Google med sina prisvärda Chromecast-enheter annars i princip är själva på det området.

Nedan ser du den första demonstrationen av AirPort och det görs dessutom på ett aningen kreativt sätt.

Källa: Engadget.