Övrigt

Ingenting ligger och lurar i min iPhone, DN

DN kör idag en stor artikel om att iPhone kan vara ett säkerhetshot mot dig. Den är stundtals bra och tar upp det faktum att endast jailbreakade telefoner än så länge haft några säkerhetsproblem (När skall Svenska MacWorld ta sitt ansvar och sluta tipsa om sådant förresten?)

Men artikeln tar också upp eventuellt hypotes om att det skulle finns gömda trojaner och annat otrevligt i de program som kommer igenom på App Store. Inte för att det har hänt utan att det skulle kunna hända i teoerin.

Jag personligen har ungefär 0% insikt om sannolikheten att det skulle hända, jag misstänker att kunskapen hos DNs expert inte är många promille högre. Artiklar som tar upp problem för att varumärket är starkt i stället för att koncentrera sig på enheter som faktiskt har stora problem med sådant här skadar långt mer än det skyddar.

Någonstans är det viktigare att folk skyddas från säkerhetshot på riktigt – i stället för att tjäna klick på DN.se. Man missar dessutom att informera om att Apple kan avaktivera program på våra telefoner – något som vi hoppas att det aldrig behövs.

Det är inte alltid lätt att vara Apple, att få kritik för att både ha för hård och för svag kontroll på en och samma gång.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!