Övrigt

iOS 12.1 beta erbjuder eSIM funktionalitet men man måste vänta på operatörer

När vaknar operatörer i Sverige?

eSIM funktionaliteten som presenterades då Apple lanserade iPhone XS och iPhone XS Max innebär att man som användare kommer kunna ha två abonnemang på samma enhet. Man har nu hittat funktionaliteten i den senaste betaversionen av iOS 12.1.

Däremot, om man som användare vill dra nytta av funktionaliteten så behöver man en QR-kod från sin operatör för att kunna aktivera sitt eSIM. För att kunna hitta eSIM inställningen så gäller det att man kör iOS 12.1 beta på sin iPhone XS eller XS Max.

Först när betan är installerad så kan man Inställningar och sen Operatör för att hitta information om hur man ställer in eSIM. När man är inne i operatörsinställningarna så ser man den vanliga informationen som är kopplade till operatören.

Kollar man under all informationen så ser man en länk som heter “Add Cellular Plan”. Trycker man på länken tas man till en QR-läsare där man kan skanna in ens operatörs QR kod för att sätta igång eSIM.

Som användare har man även möjlighet att lägga in informationen manuellt via länken som finns längst ner i QR-läsaren. Information som man då får skriva in är SM-DP+ adress, aktiveringskod och konfirmeringskod.

 

Källa: 9to5mac

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!