Övrigt

iOS 6: Siri kommer till iPad och iOS ärver funktioner från Mountain Lion

iOS 6 kommer enligt källor till 9to5Mac få en del funktioner som för tillfället testas i kommande uppdateringen av OS X. Mountain Lion är inne på sin tredje uppdatering av den senaste versionen av den Developer Preview som plötsligt släpptes för utvecklare i våras, och vi har skrivit om de flesta nyheter som Apple hittills hittats i det nya operativsystemet.

Några av dessa nya funktioner kommer också ta steget in i iOS – närmare bestämt VIP-kontakter, iCloud Tabs och en “Stör ej”-knapp för notiser. Förutom det säger källor till samma amerikanska Apple-site att även Siri kommer komma till iPad i och med iOS 6.

VIP-kontakter, iCloud Tabs och “Stör ej”

Det förstnämnda berör enbart e-postklienten och gör att du kan du välja att stjärnmrärka dina kontakter för att de ska sticka ut i din inkorg, samt att du enklare ska kunna hitta e-post från just dem.

iCloud Tabs är en logisk delningsfunktion av öppna flikar i Safari, där du via en knapp kan se vilka flikar som är öppna på andra Macar och iOS-enheter och enkelt öppna dem på den maskin du för tillfället använder.

“Stör ej”-funktionen finns i Notiscenter i senaste versionen av Mountain Lion, och där kan du med en stänga av alla notiser som vanligtvis ploppar upp i många fall stör. Du slipper på så sätt störas, men kan alltid öppna notiscenter för att se notiserna i efterhand. tyvärr säger källorna till 9to5Mac att denna knapp har placerats i inställningarna i iOS, och inte direkt i Notiscenter.

Siri till iPad

9to5Mac rapporterar också att Siri kommer implementeras i iOS 6 för iPad, vilket på sätt och vis verkligen är på tiden. Det är ännu oklart varför Apple enbart valde att integrera stöd för diktering i samband med lanseringen av senaste iPad, och inte hela Siri istället. Enligt rapporten vet inte källorna ifall Siri kommer bli tillgänglig för iPad 2 eller enbart för nya iPad, men rent tekniskt bör det inte finnas några hinder för att även den högst kompetenta iPad 2 också ska kunna utrustas med den personliga assistenten. Bilden nedan kommer från 9to5Mac och ger en indikation på hur Siri kommer se ut baserat på beskrivningar:

Förhoppningsvis är detta några av “de små” nyheterna i iOS 6 då vi börjar bli rätt många nu som vill se lite större förändringar. Apple förväntas ge ett smakprov av iOS 6 på WWDC 2012 nästa måndag 11/6.

VIA: MACRUMORS
KÄLLA: 9TO5MAC (2)
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!