Skrivet den 27 oktober 2013 kl 09:00 av Nyheter5 kommentarer8717

iOS 7: Få ordning på nya startsidan i Safari

En nyhet i Safari i iOS 7 är den nya bokmärkesvyn som visas varje gång adressfältet aktiveras. I rader om fyra visas genvägar till webbsidor från en utvald mapp i dina sparade bokmärken. Som förval visas alla dina bokmärken från det som motsvarar bokmärkesraden i Safari på datorn.

Utan att göra något ser det tämligen rörigt ut, med mappar som varvas med bokmärken utan någon riktig ikon. Att ändra huvudmappens organisering är antagligen inte ett alternativ för dig som synkroniserar dina bokmärken mellan dina iOS-enheter och datorer – ett

bild 2-1

upplägg som känns rimligt i webbläsaren på din dator är sällan optimal på din iPhone.

Det finns ett enkelt sätt att lösa det här, tack vare en ny inställning i iOS för Safari. Men innan du går till den inställningen behöver du först skapa en mapp ämnad just för bokmärkena du vill ska visas i genvägsvyn i Safari.

I Safari (i iOS) öppnar du bokmärkeslistan och trycker på ”Ändra” och sedan ”Ny mapp”. Döp den till något minnesvärt, exempelvis ”iOS Start”.

bild 1-1Nu är det dags att peka genvägsvyn i Safari till mappen med bokmärken du precis skapade. Under Inställningar->Safari->Bokmärken kan du välja vilken bokmärkesmapp du vill använda för genvägarna i Safari, välj den du skapade (”iOS Start”).

Nu är det bara att fylla den mappen med bokmärken till de platser på internet som du vill ha genvägar till, som hamnar de i vyn automatiskt. Detta görs precis som vanligt – surfa in på en webbsida, ta upp aktivitetsmenyn, välj ”Bokmärk” och navigera till den mapp du skapade och spara bokmärket där i.

Med detta gjort blir det genast lite trevligare att öppna en ny flik i Safari, och du kan direkt i vyn flytta runt på genvägarna genom att hålla nere fingret på dem och dra runt dem.

5 kommmentarer på iOS 7: Få ordning på nya startsidan i Safari

 1. Andreas H skriver:

  Förval för mig har varit Bokmärkesraden som jag har i Safari på datorn, är det olika förval för olika modeller eller?

 2. Helt rätt, det stämmer – uppdaterar!

 3. mrtrsob skriver:

  Tack för tipset !

 4. Phos skriver:

  Bra tips!

 5. Gruzzen skriver:

  Tack för tipset! :)