Övrigt

iOS in the Car blir CarPlay – lanseras denna veckan

iOS in the Car byter namn till CarPlay och lanseras denna vecka på motormässan i Geneve. Detta meddelade Apple precis i ett pressmeddelande.

“CarPlay ger iPhone-användare ett otroligt intuitivt sätt att ringa samtal, använda kartor, lyssna på musik och komma åt textmeddelanden med bara ett ord eller en tryckning. Användare kan enkelt styra CarPlay från bilens eget gränssnitt eller bara genom att tryck ned och hålla in knappen för röststyrning på ratten för att aktivera Siri, utan att distrahera föraren.”

Först ut är Volvo, Ferrari och Merdeces-Benz och enligt Apple kommer det gå att beställa bilar med funktionen redan denna veckan. Därefter kommer hos tillverkare så som BMW, Ford och GM till Nissan, Suzuki och Subari samt en rad tillverkare däremellan.

CarPlay_Honda_Music

CarPlay_Honda_Map

CarPlay kommer även att fungera med några trejdepartsappar där Spotify lär vara det som är mest intressant för oss. CarPlay kommer att kräva en iPhone med lightningkontakt och gäller då iPhone 5S, iPhone 5c och iPhone 5.

Läs mer på apple.com/ios/carplay

[source: http://www.apple.com/pr/library/2014/03/03Apple-Rolls-Out-CarPlay-Giving-Drivers-a-Smarter-Safer-More-Fun-Way-to-Use-iPhone-in-the-Car.html “Pressrelease”]

[related]Mer om CarPlay[/related]

[display-posts tag=”iOS-in-the-car” exclude=”89660″ offset=”0″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”3″]

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!