by • 31 oktober, 2010 11:56 • Nyheter3 kommentarer1785

iOS- & Mac OS X-tips #21 – Automatisk vinter- och sommartid

Datum och tid


Nu är det vintertid och klockan skall ställas bakåt en timme om du inte redan gjort det. Har du rätt inställningar på din iPhone och Mac så fixar de emellertid det av sig själv.

iOS

På iPhone, iPod touch och iPad hittar du inställningar under InställningarAllmäntDatum & tid. Ställ in automatiskt skall vara på.

Mac OS X

Välj Systeminställningar och därefter Datum & tid. Ställ in datum och tid automatiskt.

Uppdaterat 2011-03-27: För att slippa problem med att återkommande alarm inte fungerar när du går över mellan sommar- och vintertid så måste du se till att uppdatera till senaste mjukvaran. Det gör du genom att stoppa in din iPhone i datorn och klicka på uppdatera i iTunes.

En läsare rapporterar om att alarmet slutade fungera i natt vilket visst även hänt andra. Detta har vi inte själva kunnat verifiera då vi avnjutit extremt stillsam söndagsmorgon.

Är du lite så där extra intresserad av det här med att ställa fram och tillbaka klockan så finns det inte helt oväntat även en App för just det.

Uppdaterat: Pelle Wessman skriver i sin blogg exakt hur det fungerar och kontentan är att vi skall låta bli att skapa alarm som upprepar sig. En ganska så allvarlig bugg som har varit känd ett tag.