Övrigt

iPad mini har dubbla högtalare

iPad-undersida

Det som många redan antagit är nu efter de första recensionerna bekräftat: Apple har för första gången satt in två högtalare i en iPad. De två sektionerna med hål på undersidan av iPad mini, på vardera sida av Lightning-kontakten, är högtalare.

Det var bland annat Josh Topolsky på The Verge som uppmärksammade detta i hans recensension av iPad mini. Senare meddelade han på Twitter att Apple bekräftat det hela, efter att han blivit ifrågasatt då Apple själva inte skrivit ut att det är stereo-högtalare på produktsidan för iPad mini. Där finns det att läsa”Built-in-speaker” – i singularis –  med en pil till bara den ena högtalargrillen.

iPad-mini specs

Alla de tidigare generationerna av iPad har endast haft en högtalare, precis som alla iPhone-modeller hittills. Av någon anledning har Apple inte valt att göra det samma för nya-nya iPad – iPad 4 – som fortfarande har en ensam, asymmetriskt placerad högtalare på undersidan/baksidan.

Nu råkar Amazon ha tagit bort sin jämförelsekampanj från nätet, annars hade de nog fått friska påtalanden om att ändra informationen om att iPad mini endast skulle ha en mono-högtalare.

VIA: MACRUMORS
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!