Övrigt

iPhone 5 – vi reder ut ryktena

iPhone

Nästa stora lansering från Apple är med absolut största sannolikhet iPhone – den femte generationen i ordningen. Under hela året har det gått rykten om vad vi kommer att få se och när men nu har det gått så långt att vi kan börja se ett mönster – och på så sätt räkna ut vad som är troligt och vad som är mindre troligt.

När släpps den?

Att den kommer till hösten kan vi svära på vilken grav som helst på men om det är presentation i slutet av augusti med släppdatum i september eller om det förskjuts in i oktober är inte säkert. För oss svenskar som brukar få vänta ett par veckor extra så är oktober inte helt ologiskt. Om detta rapporterade Reuters redan i våras och nu senast DN via Bloomberg . Vår egen Andreas Nilsson har satt den 28 oktober för sverigelanseringen.

Hur ser den ut?

Även om det pratats om tunnare form så verkar det i slutändan som att vi kommer att få se en design som i princip är identisk med iPhone 4. Likt övergången mellan iPhone 3G och 3GS. Om detta hörde vi redan i april och även i dagens artikel.

Dock finns det rykten som tyder på att skärmen blir något större (men behåller samma upplösning) och att blixten för kameran flyttas på andra sidan.

Vad är nyheterna?

Om den i mångt och mycket ser ut som dagens iPhone vad är då nyheterna? Likt 3G/3GS så kommer fokus ligga väldigt mycket på den snabbare processorn – Apple A5 som idag finns på iPad 2. Det kommer förutom en betydligt kvickare telefon även möjliggöra spegling av bilden via HDMI och samt den nya funktionen i iOS 5 – AirPlay Mirroring.

Vidare får vi antagligen se en kamera med 8 megapixlar – samt betydligt bättre optik rent generellt. Ryktet på stan påstod ett tag att det var Sony som skulle leverera dessa linser men det visade sig senare vara ett missförstånd. Men övriga rykten skvallrar också om den där magiska åttan så det i kombination med den nya processorn är säkra kort.

De stora nyheterna kommer emellertid att ligga i iOS 5 och dess uppdatering där vi bland annat får se en ny kamera app samt möjligheten att synkronisera nytagna bilder till alla våra enheter via iCloud. Framförallt det sistnämnda i kombination med den förbättra kameran i iPhone 5 kommer att göra väldigt många användare glada.

Vad mer?

Samtidigt som det pratas mycket om nästa generations iPhone så finns det även saker som tyder på att det kommer en billigare iPhone som mer liknar iPhone 4. Det lustiga i detta resonemanget är att detta – om rykterna är sanna –  som bekant även gäller femman. Antagligen kommer de att fortsätta sälja iPhone 4 så som de idag säljer iPhone 3GS – men kanske under ett annat namn.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!