Skrivet den 24 juni 2018 kl 10:58 av Nyheter3 kommentarer195

iPhone X förstörde min iPad-upplevelse

Jag kan med handen på hjärtat säga att iPhone X är den bästa telefonen Apple har klämt ur sig. Det är den första iPhonen på länge där jag kände att det är en helt ny telefon och inte bara en liten uppgradering.

Allt från designen, tyngden i telefonen, OLED-skärmen och sist men inte minst den stora skärmytan och underbara FaceID.

Jag har som många andra även en iPad som man byter av med då och då när man vill ha lite större skärm att vila ögonen på. Dock så har jag sedan jag köpte min iPhone X upplevt att sätta sig framför iPaden är som att resa tillbaka ett par år i tiden. Min modell, en iPad Pro ger mig en känsla av att detta är en gammal produkt. Det är inget fel på varken hastigheten eller komponenterna i min iPad Pro, utan det är designen som känns daterad.

Stora bezels både i toppen, botten och på sidorna och att inte ha FaceID på på min iPad är något jag glömmer bort på daglig basis. Jag försöker låsa upp den genom att svepa uppåt men det går självklart inte utan jag måste placera fingret mot TouchID för att låsa upp den, som ett djur. Sen har vi det där med avsaknaden av OLED, svärtan är helt fantastisk på iPhone X och på iPad är den obefintlig och drar mer åt det grådassiga hållet.

Detta har gjort att jag i mindre och mindre utsträckning använder min iPad och jag börjar tråna mer och mer efter en iPad med FaceID, 3D-touch, minimala bezels och med lite tur även en OLED-display. Det har sedan releasen av iPhone X ryktas om att en iPad med FaceID är på ingång och jag hoppas verkligen en modell likt denna konceptbild presenteras i höst.

Hur tänker ni kring detta, delar ni mina känslor eller är jag ute och seglar? Skriv gärna bland kommentarerna.