Skrivet den 30 januari 2019 kl 12:11 av Nyheter, SmartaHemKommentarer inaktiverade för iRobot går från parkettgolv till gräsmattor714

iRobot går från parkettgolv till gräsmattor
Klippa gräset manuellt är så 2016

iRobot har under flera år hållit sig inomhus med sin populära serie av robotdammsugare Roomba, men nu har bolaget valt att ta sig ut ur husen och släpper istället en robotgräsklippare.

Terra blev namnet på skapelsen och deras smarta mappning från Roomba-serien följer med även i denna. För att komma igång placerar man ut pinnar (beacons) och med hjälp av dessa avgränsar man vart Terra ska åka och klippa gräset – lite som ett digitalt stängsel. Kommunikationen sker via WiFi och har man redan en Roomba så går båda robotarna att styra från samma app.

När Terra börjar få slut på batteri så åker den tillbaka till sin laddstation och den ska även klara regn och lite tuffare terräng utan problem. I appen så går det även att schemalägga när gräset ska klippas och hur mycket av gräset den ska klippa av så den inte går loss och strimlar andra växter i trädgården.

Något pris har ännu inte presenterats och lansering sker till en början enbart i Tyskland, men Terra kommer lanseras i fler länder eftersom.

 

Via The Verge

 

Comments are closed.