Skrivet den 11 juli 2014 kl 15:56 av Nyheter7 kommentarer494

Förhandslyssning på iTunes på väg tillbaka till 30 sekunder igen (uppdaterad)

Apple gick 2010 ut med att de nu erbjöd 90 sekunders lyssning på alla låtar som är över 2 minuter och 30 sekunder långa, från att ha varit 30 sekunder fram tills dess. Nu rapporteras det att utvecklingen är på väg åt andra hållet; en del låtar och hela album är åter tillbaka på bara 30 sekunders förhandslyssning.

Varför Apple återgått till 30 sekunder för dessa specifika spår är ännu oklart, likaså ifall hela musikbiblioteket på iTunes går samma öde till mötes.

När Apple först introducerade den längre förhandslyssningen rapporterades det om licensieringsproblem med de olika bolagen. Eventuellt är det samma faktor som ligger bakom det faktum att förhandslyssningen nu begränsas till 30 sekunder.

Vi kan hoppas att det är så att Apple förbereder sig för hur de ska börja erbjudaoch marknadsföra strömmad musik med det snart förvärvade Beats Music och därför inte anstränger sig gällande licensiering för förhandslyssning.

Uppdatering: Macrumors har märkt av att en del av de låtar som fått förhandslyssningen nedkortad till 30 sekunder nu åter igen ligger på 90 sekunder. Det hela kan alltså röra sig om en bugg eller ett misstag.

[source:http://www.macrumors.com/2014/07/10/apple-cuts-song-previews/ ”Macrumors”]

7 kommmentarer på Förhandslyssning på iTunes på väg tillbaka till 30 sekunder igen (uppdaterad)

 1. Andreas H skriver:

  Verkar vara blandat 30 och 90 sek på samma album ibland, även om låtarna är lika långa..

 2. Esse skriver:

  Spontant känns det som att det kvittar om det är 30 eller 90 när Spotify har hela längden.

 3. Thor skriver:

  Kanske ändå inte, 90 sekunder räcker ganska bra för att lyssna och för att skapa en go’ spellista.

 4. TianZhu skriver:

  Köpa låten?!

 5. Thor skriver:

  Det var ett tag sedan jag köpte musik. Jag har ett spotifykonto, itunes match & itunes radio… skulle bli för spretigt för min del att börja köpa musik igen.

 6. Esse skriver:

  Fast det går ju inte att skapa en spelllista utan att köpa låtarna väl?

 7. Thor skriver:

  Jag var helt övertygad om att det gick att lyssna på wishlist och preview listorna. Vet inte var jag fått detta ifrån men ser idag att det inte går.