Övrigt

iTunes Match lanseras i fem nya europeiska länder

iTunes Match logo

Apples relativt nya molnlagringstjänst för iTunes, iTunes Match, har, ska eller håller på att lanseras i fem, nya europeiska länder: Österrike, Italien, Grekland, Portugal och Slovenien. Det är Macstories som hittat nya, uppdaterade användarvillkor och också fått in rapporter från användare som säger sig har kunnat köpa ett iTunes Match-abonnemang för €24,99.

Ett steg närmare oss med andra ord. Eller kanske inte. Ingen vet hur Apples expansionsplaner ser ut, och vilka länder som är prioriterade. Det enda vi vet är att förhandlingarna mellan Apple och de stora skiv- och filmbolagen sker land för land, vilket Tim Cook också tog upp som en svårighet under senaste telefonkonferensen.

iTunes Match är i korthet en synkroniseringstjänst som gör att alla dina låtar i iTunes kan synkroniseras till Apples servrar och sedan till dina andra Apple-produkter, så som iPhone, iPad, iPod Touch och andra Mac-datorer. Dina låtar matchas mot Apples låtbibliotek, så oftast behövs ingen uppladdning av filerna, men de låtar som inte kan matchas laddas upp i sin helhet. Prislappen för denna tjänst är rimliga 25 USD/25 Euro per år. En sidoeffekt av iTunes Match är att man också kan använda tjänsten till att tvätta illegalt nedladdade musikfiler, då iTunes Match synkroniserar alla låtar du har i ditt iTunes-bibliotek utan att kontrollera om de är köpta legalt eller inte.

Läs också:

iTunes Match inbringar intäkter även från piratkopierad musik
Så skaffar du iTunes Match redan nu
iTunes Match närmar sig
Källa: Macstories
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!