Övrigt

Jobbar Apple på en egen vändbar USB-kontakt? (Uppdaterad)

Trots att organisationen bakom USB-standarden sedan länge har tillkännagivit att nästa generations USB-kontakt kommer att bli vändbar jobbar Apple enligt ryktesbilder på en egen vändbar USB-kontakt. Den officiella kontakten, som har beteckningen Type-C, blev i dagarna klar för massproduktion och är betydligt mindre än dagens stora USB-kontakt.

De första påstådda läckbilderna publicerades strax innan helgen på en kinesisk sajt och följdes upp ett par dagar senare av den beryktade Sonny Dickson som många gånger tidigare lyckats rota fram korrekt förhandsinformation om ännu ej lanserade produkter. Enligt Dickson kommer nästa generation av Lightning-kabeln ha en vändbar USB-kontakt i ena änden.

Uppdatering: Nu finns det även video på den påstådda nya kontakten:

Apple rykte, USB-kabel vändbar

https://youtube.com/watch?v=obSQJEJoOlw&

Om dessa bilder är autentiska och informationen stämmer innebär det att Apple väljer att vidareutveckla den nuvarande kontakten i väntan på att den nya Type-C-kontakten får bred spridning.

Enligt USB-organisationen ska den nya kontakten ersätta alla de befintliga USB-kontakterna, vilket på sikt innebär att även Apple kommer att behöva hoppa på det tåget.

Den största frågan, om detta visar sig stämma, torde vara; varför designades inte USB-kontakten så här från början?

[via:http://www.macrumors.com/2014/08/15/new-lightning-cable-reversible-usb/ “Macrumors”]
[source:http://bit.ly/1sNPOuK “dianxinshouji”, http://twitter.com/SonnyDickson “Sonny Dickson”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!