Skrivet den 4 februari 2019 kl 13:06 av Apple, NyheterKommentarer inaktiverade för John Gruber säger att HomePod säljs med förlust642

John Gruber säger att HomePod säljs med förlust
Och Apple TV 4K säljs utan vinstmarginal

Den erfarne Apple-läckaren John Gruber har i det senaste avsnittet av sin podcast The Talk Show berättat att HomePod är en förlustaffär för Apple och att Apple TV 4K inte är någon vinstmaskin.

Gruber säger att han inte har några konkreta bevis för detta utan har hört det ryktesvägen genom en person med insikt i bolaget och detta är helt klart ovanligt då Apple är kända för att ha en hög vinstmarginal på sina produkter. Apple TV 4K ska enligt Gruber säljas helt utan vinstmarginal och HomePod säljs med förlust, vilket visar på att Apple eventuellt provar en helt ny strategi för att ta marknadsandelar.

Apple TV började som ett hobbyprojekt och har växt fram ordentligt under de senaste åren och har blivit det naturliga valet för många när det kommer till att streama material. När det kommer till HomePod så är det fortfarande många länder där den inte har lanserats och Sverige är ett av dessa länder. Eftersom den officiellt inte säljs här så finns det inte heller något stöd för att styra den på svenska, och frågan är om 2019 är året då den faktiskt kommer hit på riktigt.

Källa The Daring Fireball, via MacWorld.

Comments are closed.