by • 13 december, 2010 19:49 • Nyheter4 kommentarer226

Julkalendern i Allt om Mac: Lucka 13

iPod blev snabbt en stor succé men det var en stor pjäs och alla behövde inte ha så stort utrymme. Detta tog Apple fasta på och på Macworld-mässan den 6 januari 2004 presenterades iPod mini.

Precis som på iPod hade den ett touchhjul som här även extraknäckte som knappar. Vanliga iPoden hade separata touchknappar ovanför hjulet för detta.

Till skillnad mot vanliga iPoden så kom iPod mini i färg och då silver, blå, grön, rosa och guld. Utrymmet var 4 GB i version ett medan den även kom med 6 GB i version två.

Då det inte var helt lätt att få tag på de små minihårddiskar som krävdes och därför dröjde det flera månader innan den kom hit till Sverige.

Minnet bestod av ett CompactFlash II-kompatiblet kort med en liten minihårddisk och att köpa dessa i 4 GB var betydligt dyrare för vanligt folk än att köpa en iPod mini så vissa fotografer ägde en ansenlig mängd minis – i alla fall på pappret.

Dessvärre visade sig att batterierna i iPod mini inte höll så länge som förväntat och många fick snabbt problem. Lyckligtvis var det betydligt lättare att byta batteri i iPod mini än i andra modeller.