Skrivet den 17 juli 2014 kl 07:22 av Nyheter4 kommentarer1129

Kalendern i kommande iOS 8 visar veckonummer

Att räkna året i antal veckor är något som många av oss i Sverige är vana vid, våra svenska papperskalendrar har nästan alltid haft veckonummer tryckta i sig. I och med intåget av smarta telefoner så har våra papperskalendrar fått ge plats åt kalendrarna i telefonerna, vilket dock Apple inte verkar ha reflekterat över nämnvärt.

Fram tills nu har iOS inte visat veckonummer i den medföljande kalenderappen, ett tomt hål som fått många att leta sig efter andra kalenderappar från App Store. Men till hösten när iOS 8 lanseras blir det till slut ändring på det.

Efter sju år verkar Apple ha insett att i en annan del av världen utanför USA planerar en del människor sin vardag med hjälp av veckonummer. Kalendern till Macen fick veckonummer till Mountain Lion 2012 och nu, två år senare, har turen kommit till iOS.

iOS 8 veckonummer 2

[display-posts tag=”veckonummer” id=”7″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

 

4 kommmentarer på Kalendern i kommande iOS 8 visar veckonummer

 1. StefanBP skriver:

  Gillas! På tiden! :)

 2. Dan skriver:

  Det krävs mer än så för att få mig att överge week calendar… :)

 3. Thor skriver:

  Jag har testat oräkneligt många kalendrar, och letar hela tiden efter nya. Men det slutar alltid med att jag går över till den inbyggda. Nu tycker jag den har alla funktioner för att kanske fundera på att sluta leta. Vad tycker du att den saknar?

 4. Dan skriver:

  Nu när jag gick in i den på iPaden så såg jag att den såg betydligt bättre ut än vad jag kom ihåg, så där är den kanske användbar, men i iPhonen så är det stor skillnad. Jag gillar månadsvyn, i kalender måste man klicka på varje dag för att se vad som är inlagt, inte ens kalenderfärgen syns, medans i week cal så ser jag kalenderfärg, tid och tillräckligt mycket av texten för att veta vad det gäller…