Skrivet den 7 januari 2019 kl 17:47 av Amazon, Apple, Nyheter, SmartaHemKommentarer inaktiverade för Kasta godis till ditt husdjur med Alexa213

Kasta godis till ditt husdjur med Alexa
Petcube 2 låter dig kasta godis med rösten

Idag presenterade företaget Petcube deras nya Petcube Bites and Play som är en kamera där du kan hålla koll på dina husdjur och ge dem kärlek och godis, även fast du inte är hemma.

Den nya modellen har större linser vilket ger en 180 graders vy. Dessutom är enheten utrustad med 5 GHz-stöd och inbyggt stöd för Amazon Alexa.

Båda kamerorna i Petcube Bites & Play har stöd för inspelning i 1080p. Husdjuren själva kan också genom att befinna sig framför kameran, starta ett videosamtal med ägaren. Ägaren får då en pushnotis som frågar om de vill starta ett videosamtal med sitt husdjur. Videoklipp från samtalen kan sparas i en tilläggstjänst som kostar allt mellan 3 dollar upp till 10 dollar. Den dyraste tjänsten erbjuder även smarta varningar som använder sig av AI för att kunna skilja på djur och människor och erbjuder igenkänning av jamande katter eller skällande hundar för att kunna informera djurägaren om eventuella farliga situationer.

Det är lite oklart varför enheten har stöd för Alexa då de flesta inte använder Alexa utanför hemmet. Likaså finns inga uppgifter om priser ute ännu.

Källa: The Verge

Comments are closed.