Skrivet den 19 maj 2014 kl 09:12 av NyheterKommentarer inaktiverade för Kickstarter: Valour – den teknikspäckade och uppkopplade cykeln724

Kickstarter: Valour – den teknikspäckade och uppkopplade cykeln

Cyklar kan kanske inte räknas till de mest säkra transportmedel vi har,  men ett Kickstarter projekt har som ambition att koppla upp våra framtida cyklar och samtidigt göra cykelfärden lite säkrare.

Det är företaget Vanhawks som skapat cykeln Valour som bland annat är utrustad med Bluetooth 4.0, gyroskop, accelerometer, magnetometer, fartsensor, GPS, döda-vinkeln-detektorer och LED-lampor. Dessutom har cykeln stöd för Mesh-nätverk, vilket möjliggör för en riktigt trevlig funktion.

Cykeln kopplas ihop med en smartphone över Bluetooth och LED-lamporna på styret fungerar som navigeringssystem genom att indikera åt vilket håll du ska svänga. Cykeln håller även koll på döda vinkeln och varnar genom att vibrera i styret.

Valour – foto vid bänk

Självklart vill Valour även in på den allt större digitala hälsomarknaden som skapats, och cykeln håller därför koll på kalorier, distans, hastighet och mycket mer.

Alla Valour-cyklar som finns jobbar tillsammans för att hjälpas åt att samla in information om dåliga och skumpiga vägar, men också om en cykel blir stulen. En stulen Valour kan märkas av ägare, så att om en annan Valour-cykel kommer i dess närhet så skickas information dess position till ägaren.

Och alltihopa får ström via ett inbyggt batteri, som i sin tur laddas via den inbyggda dynamon.

I november räknar de med att cyklarna ska skeppas till alla som backat projektet. I skrivande stund har projektet dragit in $525 000 med ett startmål på $100 000.

[via: ”Tips Från Daniel Gunnarsson”]

[source:https://www.kickstarter.com/projects/1931822269/vanhawks-valour-first-ever-connected-carbon-fibre?ref=home_popular ”Kickstarter”]

Comments are closed.