Övrigt

Klarna lyssnar på kritiken – implementerar godkännande via BankID

Klarna har den senaste tiden fått både anmälningar och massa klagomål då deras betalningstjänst är för snabb och smidig och inte kräver BankID för att godkänna betalningar.

Anna Hult, jurist på Konsumentverket säger till DI Digital:

”Klarna borde kräva bank-id, för mig är det en självklarhet och det borde det vara för Klarna också. De måste ta klagomålen på allvar”

Klarna går nu ut och meddelar att man har tagit till sig av kritiken och alla anmälningar man fått och kommer i månadsskiftet lansera stöd för BankID. Kunden kommer få välja själv om man vill ha extra säkerhet i form av BankID eller inte.

Johanna Nyman, presskontakt på Klarna skriver i ett mail till DI Digital:

“Det är kundens eget val, och inget legalt krav, men eftersom vi ser att det finns en efterfrågan på detta så vill vi kunna erbjuda våra kunder denna möjlighet.”

Konsumentverket är dock kritiska till att kunderna måste aktivera tjänsten själva för om man inte gör det så kommer det fortsättningsvis vara så att det räcker med mail-adress eller postnummer för att uppgifterna automatiskt fylls i och betalningen kan sedan göras. Konsumentverket vill få det hela prövat.

Via DI Digital

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!