Övrigt

Koncept: iTunes omdesignat med iOS 7-minimalism

I år kan vara året då OS X får sig en rejäl med inte allt för omvälvande förändring i hur det ser ut rent grafiskt. Apple har sedan länge varit tydliga med att OS X och iOS ska hållas i sär som plattformar, men det har inte hindrat dem från att skyffla över funktioner och designelement från iOS till OS X.

Launchpad, Notiscenter och iCloud är exempel på funktionalitet som i princip portats från iOS till OS X, med väldigt små visuella skillnader. Allt detta var dock innan iOS 7 lanserades, och nu förväntas Johny Ive ha knåpat ihop ett formspråk för OS X som påminner mycket om det minimalistiska i iOS 7.

I galleriet nedan ser du ett koncept av Brye Kobayashi, där han drömmer om hur iTunes skulle kunna se ut om Apple väljer att använda sig av den minimalistiska designstilen som introducerades med iOS 7.

Kobayashi har fokuserat på att minimera antalet olika rullister, flikmenyer och andra knappar som påverkar var i iTunes en användare befinner sig. Med en stor tydlig switch i nedre vänstra hörnet kan användaren alltid växla mellan att vara i iTunes Store eller i sitt bibliotek.

Det är ett gediget och genomarbetat koncept där Kobayashi verkligen försökt eliminera den röriga röra som Apple skapat genom åren. Se hela presentationen på Kobayashis webbsida.

[via: http://bgr.com/2014/05/22/best-itunes-concept-ever/ “BGR”]
[source: http://kurocha.blogspot.jp/2014/05/itunes-concept.html “Kurocha”]

[related]Fler koncept[/related][display-posts tag=”koncept” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!