Övrigt

Kovänding i sista sekund – ingen billig iPhone i år

Analytikerna analyserade tokigt

Analytiker har ibland rätt och ibland fel och nu tar man en kovänding om prissättningen på iPhone-modellen som kommer med LCD-skärm – bara dagar innan Apples event.

Det är Goldman Sachs som går ut och meddelar att man tror att den kommande iPhone-modellen på 6,1 tum som utrustas med en LCD-skärm kommer att starta på 849 dollar. Från början trodde många analytiker att priset skulle ligga runt 600-699 dollar men med tanke på att försäljningen av iPhone X har gått bättre än vad många trott så tror man inte längre att Apple vill ha produkter i det lägre prissegmentet.

Det var Goldman Sachs som stod för uttalandet att iPhone X sålde sämre än förväntat och analytikern Rod Hall på Goldman Sachs äter upp sin hatt och säger i ett uttalande:

“We also take this opportunity to eat our hat somewhat on our cautious stance this Summer. We had expected worse iPhone X demand and some pullback in the stock — clearly neither of these two things happened. Apple is once again proving itself tough to bet against”

Om dom har rätt denna gång får vi snart reda på, för på onsdag håller Apple låda och visar upp sina nya iPhone-modeller.

Via 9To5Mac

 

 

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!