Skrivet den 28 juni 2018 kl 09:21 av NyheterKommentera88

Kriget är över – Apple och Samsung har enats i patenttvisten

Vi har tidigare skrivit ett gäng artiklar om Samsung och Apples patenttvist och nu verkar sagan äntligen vara slut på riktigt.

Det sju år långa kriget är som sagt över och det hela handlade om att Apple anklagade Samsung för att ha gjort patentintrång på både hårdvaru – och mjukvarusidan. Det hela drog igång 2011 och för inte så länge sedan trodde nog alla att det hela var över och Samsung dömdes och skulle betala ca 540 miljoner dollar i skadestånd. Samsung meddelade då att man kommer överklaga domen men nu verkar det hela ha löst sig bakom stängda dörrar.

Några av patenten som det har blivit en tvist om är att Samsung har kopierat Apples scroll, hur ikonerna placeras på hemskärmen och att man kan trycka två gånger för att zooma. På hårdvarusidan gäller det designval som rundade hörn och framsidan av iPhone ska även ha kopierats.

Det hjälpte nog inte Samsung att ett internt dokument på 132 sidor även läckte ut för ett par år sedan där man tydligt ser hur företaget försöker förbättra sin mjukvara med hjälp av iOS som mall, hela dokumentet går att läsa genom att klicka här.

Apple har tidigare i ett uttalande sagt:

”This case has always been about more than money, Apple ignited the smartphone revolution with iPhone and it is a fact that Samsung blatantly copied our design. It is important that we continue to protect the hard work and innovation of so many people at Apple.”

Vad Samsung faktiskt fick betala i slutändan vet vi tyvärr inte.

Källa CNN (Via Feber)