Skrivet den 15 maj 2018 kl 16:31 av NyheterKommentarer inaktiverade för Kringlan på Apples tangentbord är hämtad från Sverige213

Kringlan på Apples tangentbord är hämtad från Sverige

Susan Kare är en legend när det kommer till att skapa ikoner till massvis av stora bolag, som t.ex. Facebook och Microsoft, men mest känd är hon från sin anställning hos Apple i Mac-teamet där hon har skapat massvis av ikoner till Apples mjukvaror.

I en intervju med Susan där hon går igenom sin långa karriär berättar hon en historia om hur den klassiska kringlan på alla Apples tangentbord kom till.

Från början var tanken att det skulle vara en pixelerad version av Apples klassiska äpple men Steve Jobs var inte helt nöjd, så Susan började bläddra i sina böcker och hittade en symbol som fick henne att stanna upp – och symbolen kom från Sverige.

Ni kanske inte har tänkt på det men i Sverige är symbolen utspridd i hela landet på olika vägskyltar där man visar vägen till sevärdheter som slott, kyrkor och annat som är värt att stanna för.

 

Den första symbolen kunde avnjutas på en sten ute i Hablingbo, Gotland och den gjordes någon gång mellan 400-600 e. KR. och symbolen kallas ”Valknute”.

Efter att Susan hade haft sin intervju så var det en uppmärksam svensk som mailade en bild till henne där man ser slottet i Borgholm ovanifrån där man tydligt kan se den klassiska kringlan.

 

 

Via Tested och Symbols

 

Comments are closed.