Övrigt

Läckta bilder på Amazons kommande smartphone med fem kameror

Det som många har förväntat sig verkar snart blir verklighet: Amazon sluter sin cirkel gällande produktutbud och lanserar en smartphone. Den amerikanska jätten har sedan tidigare Kindle-tablets och numera också FireTV – en potentiellt kompetent utmanare till Apple TV.

Det är amerikanska nyhetssajterna BGR och Techcrunch som på varsitt håll har fått tag på de läckta uppgifterna. Den förstnämnda har dessutom fått tag på läckta bilder som dock tyvärr visar en enhet omsluten av ett kraftigt skyddsfodral. Det lilla man ser av enheten sticker inte ut nämnvärt jämfört med alla andra smartphones som säljs idag.

Det finns dock en sak, eller rättare sagt fem saker, som sticker ut ur den alltmer stora mängden: utöver en kamera på baksidan tycks enheten på bilden ha fem separata kamerasensorer på framsidan.

Både Techcrunch och BGR rapporterar om att telefonen kommer att kunna simulera en 3D-bild för betraktaren, likt hur Nintendo 3DS-tekniken fungerar, och kunna spåra huvud eller ögon med hjälp av kamerorna för att anpassa 3D-perspektivet. Men de båda sajterna verkar inte riktigt vara överens om hur denna 3D-effekt ska användas. 

Inte riktigt överens om 3D-effektens funktion

Techcrunch skriver att telefonen kommer att med hjälp av sina kameror spåra användarens huvudrörelser, och ge skenet av en 3D-effekt. Sajten påstår också effekten kan liknas vid Apples parallax-effekt i iOS 7, fast betydligt mer extrem, samt att 3D-gesterna från start inte kommer att vara vara knutna till så många funktioner.

BGR, å andra, sidan menar på att Amazon kommer att använda denna 3D-effekt till så mycket de bara kan, och att kamerorna även kommer att kunna läsa av ögonrörelser, utöver huvudrörelser.

Båda sajterna är dock helt överens om att det är juni månad som denna modell kommer att presenteras, för att börja levereras till kund i september.

Specifikationsmässigt rör det sig om en 4,7″-skärm med 720p upplösning, en Snapdragon-processor och 2GB RAM. Operativsystemet som telefonen ska använda sig av är en version av Amazons Androidavknoppning: FireOS.

[source:http://bgr.com/2014/04/15/amazon-smartphone-photos-specs-kindle-phone-exclusive/ “BGR”, http://techcrunch.com/2014/04/15/amazons-smartphone-to-feature-unique-but-limited-3d-effects/ “Techcrunch”]

[related]Mer om Amazon[/related][display-posts tag=”amazon” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!