Övrigt

Last.fm integrerar Spotify

Musiksmakstjänsten Last.fm har precis blivit lite trevligare att surfa runt på för dig som även använder Spotify. Sedan länge Last.fm länkat ut till Rdio, Spotify och andra onlinetjänster för musikuppspelning. Men det har tidigare inte varit möjligt att lyssna på låtarna direkt på Last.fm:s webbsida på något vidare användarvänligt sätt.

Men nu, sedan drygt en vecka tillbaka, har Last.fm fått en riktigt trevlig injektion av Spotify. Det finns nu en playknapp bredvid alla låtar på Last.fm, och om du är inloggad på Spotify på datorn kan du med den knappen starta igång låtar och hela spellistor direkt.

En smal Spotify-banner dyker upp i nederkant med snabbknappar för att sköta uppspelningen. Själva uppspelningen sköts av Spotify-programmet på datorn, som alltså måste vara igång, men känslan är att uppspelningen sker direkt på Last.fm. Av någon anledning går det ännu inte att spola direkt via Spotify-bannern.

Last.fm Spotify.jpg Screenshot

Testa direkt på Last.fm, du behöver inte inte vara inloggad eller registrera ett konto. Pigga upp din morgon med lite Sugar Hill Gang!

Kort om Last.fm:
Tjänsten Last.fm går ut på att samla in vilka låtar du lyssnar på för att kunna tipsa dig om annan musik som du eventuellt kan upptäcka och tycka om. Spotify har sedan länge haft stöd för att skicka vilka låtar du lyssnar på i Spotify till Last.fm.

[source: http://news.spotify.com/us/2014/01/29/get-on-demand-music-streaming-on-last-fm-with-spotify/ “Spotify”, http://blog.last.fm/2014/01/29/did-someone-say-on-demand “Last.FM”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!