Övrigt

Lion: Nya delningsmöjligheter i QuickTime 10.1

QuickTime 10.1 screen captureI och med uppgraderingen från Mac OS X Snow Leopard till Mac OS X Lion kommer bland andra även QuickTime att uppdateras. Som det ser ut just nu så kommer programversionen att landa på 10.1(idag: 10.0). Med uppdateringen kommer en rad nya delningsmöjligheter, och som bilden till höger illustrerar så kommer det att gå att dela video direkt till såväl Vimeo och Facebook som  Flickr och YouTube. Detta är förstås bara förenklingar av hur man tidigare var tvungen att gå via respektive hemsida för att ladda upp sina filmer.

Det kommer även integreras stöd för att maila sina filmer via nya Mail 5, en funktion som enligt MacStories fungerar mycket bra. Det ska enligt deras tester gå att maila video i upp till 480p, vilket är en ganska hög upplösning när det kommer till mail.

Även funktionen för att spela in händelser på skärmen, dvs. dagens skärminspelning, kommer att uppdateras till Lion, och kommer bland annat att stödja att endast delar av ett fönster spelas in och att dessa spelas in i högre upplösning än tidigare.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!