Övrigt

Listan över filmer som inte finns att streama

En manusförfattare håller på att sammanställa en lista över alla filmer som inte går att streama eller köpa online.

Har du någon gång försökt att hitta en film online oavsett om det är att köpa eller streama så kan det ibland kännas helt omöjligt att hitta filmen på ett lagligt sätt.

Detta fick manusförfattaren, John August (Charlie’s Änglar, Big Fish och den kommande Aladdin) att reagera med ett twitterinlägg där han frågade Ron Howard om var det gick att få ta på hans film Coocon och börja därefter sammanställa en lista med filmer som inte går att få ta på.

Han har bett andra filmfantaster om hjälp att fylla på i listan och har satt upp några kriterier för att få vara med på listan. Det får enbart vara med engelsktalande filmer som är släppta mellan 1980 till 2016. De ska ha varit med på topp 100 under året de släpptes efter video/Blu-Ray.

Här hittar du hela listan, några filmer som inte finns att få tag på som är förvånande är Willow, David Lynchs Wild at Heart, John Cusacks Better Off Dead och True Lies. Vissa av filmerna kommer kanske dyka upp på någon streamingtjänst framöver men att filmer kan bli bortglömda och oåtkomliga så lätt är lite skrämmande för framtiden. Som att exempelvis Oceans 11 försvunnit och längre går att hitta på ett lagligt sätt.

IndieWire via Engadget

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!