Övrigt

Logitech lanserar uppladdningsbart tangentbord och trackpad till Mac

Logitech tangentbord 1

Logitech meddelade via ett pressmeddelande under gårdagen att de i början av januari 2013 kommer börja sälja ett nytt trådlöst tangentbord och en trådlös trackpad. Båda är designade för att passa ihop med Mac-datorer och har en del unika egenskaper.

Tangentbordet följer på många sätt Apples designregler och består av svarta tangenter omringade av aluminium. Tangenterna är bakbelysta och har de klassiska Apple-tangenterna så som för Mission Control, volym och ljusstyrka.

Logitech tangentbord 3

Det mest fiffiga med detta tangentbord är att du med en enkel knapptryckning kan växla mellan flera olika datorer, iPads eller iPhones. Har du en iPad och en iPhone stående bredvid din Mac hela dagarna blir det enkelt att använda samma tangentbord till alla tre enheter. Antal enheter som går att parkoppla till samtidigt är tre stycken.

Tangentbordet har en rörelsesensor inbyggt som känner av när dina händer närmar sig tangenterna, och slår då automatiskt på bakbelysningen. När dina händer tas bort från tangenterna stänger tangetbordet automatiskt efter en viss tid av belysningen igen. Dessutom finns en sensor inbyggd som automatiskt ställer in styrkan på belysningen beroende på hur mycket ljus du har i rummet. Allt för att spara på batteriet.

Logitech trackpad 2

Logitech lanserar även en ny trackpad för Macar. Ovansidan består av glas och har en beläggning som ska stå emot fingeravtryck och repor. Denna trackpad har fullt stöd för multitouch och klarar av alla de gester som finns inbyggda i OS X Mountain Lion.

En annan smått unik egenskap med dessa två tillbehör är att de har inbyggda, uppladdningsbara batterier som enkelt laddas upp med en mikro-USB-kabel. Apples egna tangentbord och trackpad har uttagbara batterier som måste bytas ut när de får slut på ström. Enligt Logitechs egna uppgifter kan produkterna användas i ca en månad innan de behöver laddas upp. Under tiden de laddas går de givetvis att fortsätta använda.

Logitech trackpad 3

De båda produkterna kommer som sagt att lanseras i början av 2013 men kan redan nu förbeställas. Priset för tangentbordet är 999kr och trackpaden kostar 699kr. Frakten är helt kostnadsfri.

Nedan kan du se Logitechs två promoklipp för de nya produkterna. Du kan också läsa mer om produkterna Logitechs pressmeddelande eller på deras webbsida där det även går att beställa dem:

Logitech Bluetooth® Easy-Switch™ Keyboard for Mac®, iPad® and iPhone®
Logitech Rechargeable Trackpad for Mac®

Uppdatering: Priserna är nu i SEK och länkarna leder till svenska Logitech-shoppen.

[youtube id=vyBKfITAcW4] [youtube id=LqCa4-_02YI]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!