Övrigt

Lösenordsskydda dina appar med Mac App Blocker

Mac App Blocker

Har du appar på din Mac som du helst inte vill att någon annan ska får tillgång till? Då är Mac App Blocker ett program för dig. Med ett enkelt gränssnitt bestämmer du vilka appar på din Mac som ska lösenordsskyddas, och vid varje uppstart sedan krävs det att lösenordet skrivs in för att appen ska startas.

Ikonen i menyraden lyser också rött om ett misslyckat försöka att starta upp ett skyddad app har gjorts. I inställningarna kan du också se tidpunkten för försöket, samt en bild på den person som satt framför datorn (Mac App Blocker tar en bild via din Macs inbyggda Facetime-kamer).

Programmet fungerar enbart för appar som är avslutade, och inte i de fall appen i fråga är uppstartad med gömd. För att komma runt det kan du i inställningarna välja att appar som du valt att skydda med lösenord automatiskt ska avslutas efter en viss tids inaktivitet.

Se klippet nedan för en demonstration av Mac App Blocker. En tidsbegränsad demo finns att ladda ned och om du vill ha fullversionen kostar en licens 14,95 dollar.

[youtube id=EEDYtqZnMLk]

Läs mer på utvecklarens webbsida: KnewSense Software

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!