Övrigt

Luna Voyager – futuristisk retroväckning

Luna Voyager frammsida

XtremeMacs Luna Voyager är något såpass ovanligt som en reseväckarklocka för din iPhone. Tanken är att du ska ta med dig Luna Voyager när du är på resande fot. Exakt varför iPhonens egna högtalare och väckarklocka inte räcker till när du reser låter jag vara osagt, men en sak är säker – du vaknar garanterat när Luna Voyager drar igång.

Designen påminner mycket om en klassisk väckarklocka av den typ många av oss haft på sitt sängbord – fast ändå inte. Samtidigt som Luna Voyager är lite retro är den också futuristisk i sin formgivning och de stora blå led-siffrorna som tydligt visar tiden. Luna Voyager är smidig i storleken, ungefär som en normalstor bok – men frågan är om det verkligen räcker för att man ska packa ner en väckarklocka i resväskan? Luna Voyager är snyggt designad med en matt gummiliknande yta blandat med högblanka detaljer, något som ger en exklusiv design och känsla. Knappar är något du inte hittar särskilt många av på Luna Voyager, på ovansidan finns det bara två knappar och ett hjul, på baksidan finns ett par reglage för att ställa in några grundegenskaper.

En fiffig finess med Luna Voyager är att klockan kan ställas in automatiskt när du pluggar in din iPhone. Föredrar du att ställa in tiden manuellt kan du givetvis göra det med hjälp av hjulet på ovansidan. Du kan välja mellan att bli väckt av din egen musik eller Voyagers väckningssignal, till skillnad mot de flesta vanliga väckarklockor så saknas tyvärr FM-radio i Luna Voyager. Vill du använda din egen musik måste du först skapa en spellista i iTunes som du döper till ”Luna” och sedan synka över den till din iPhone. Lite omständligt, men det fungerar. Alarmtiden ställer du in med hjulet på ovansidan, faktum är att det mesta styrs med hjulet – vilket även gäller för snooze-funktionen. Att snooza med hjulet känns lite ovant eftersom det nästan blivit en reflex att slå på klockan tills den blir tyst när larmet går på morgonen. Med Luna Voyager måste du alltså vakna till så pass att du kan fokusera och snurra på hjulet istället.

De blå siffrorna är stora och tydliga och bidrar till den futuristiska känslan. I standardläget är siffrorna lagom ljusa och stör inte alls i ett nedsläckt sovrum. Vill du kan du även justera ljusstyrkan med hjälp av hjulet. Din iPhone laddas när den sitter i dockan på väckarklockan, så när du vaknar har du en fulladdad iPhone – så om du nu har packat med denna i din resväska kan du lämna den vanliga laddaren hemma.

Hur är då ljudet? Ja en sak är säker – Luna Voyager har tillräckliga resurser för att kunna väcka de flesta, särskilt om man väger in den ganska ringa storleken. Och ja, Luna Voyager kan fungera som ett enket alternativ för dig som vill spela din egen musik på hotelrummet – men någon HiFi-anläggning är det definitivt inte. Högtalarna sitter på kortsidorna av Luna Voyager och sprider ljudet väl. Tyvärr så är ljudet är ganska platt och saknar allt vad bas heter, men för att vara en enkel väckarklocka så är det trots allt ganska hyfsat.

Priset ligger på hela 995 kronor, något som känns lite i saftigaste laget för en väckarklocka som egentligen inte tillför några fler funktioner än de du redan har med iPhones inbyggda väckarklockefunktion. Jag saknar fm-radion som jag tycker borde ingå för det priset. Ska jag fokusera på de positiva egenskaperna så får du en snygg och välbyggd väckarklocka med tydlig skärm och ganska hyfsade högtalare som ser till att din iPhone alltid är fulladdad. Valet är ditt.

Tillverkare: XtremeMac

Det här är en gästartikel från Skrufve.se av Jimmy Lee Skrufve.

Reklam: Köp Luna Voyager hos Kullander.se.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!