by • 10 december, 2010 17:15 • Nyheter4 kommentarer271

Mac App Store saknar funktioner från App Store

mac_app_store

Antingen så snabbar Apple på utvecklingen av Mac App Store genom att plocka bort funktionalitet eller så ser de dessa funktioner som icke nödvändiga. Jag tycker dock det är synd. Vilka funktioner pratar vi om då? Jo 9 to 5 Mac skriver att Mac App Store kommer inte få Game Center vilket gör att det inte kommer finnas en central för multiplayer som alla spel kan använda sig av.

Det kommer heller inte att finnas In App Purchases vilket och är synd då det är ett bra sätt för utvecklare att skapa appar med lågt ingångspris där mer funktionalitet kan köpas till. Det hade i mina ögon varit ett bra sätt att sakta men säkert uppdatera större appar utan att behöva köpa en helt ny version.

Tredje saken som inte kommer ”Back to the Mac” är promo-koder som vi skrev om igår nu till slut kommit till svenska App Store. Detta ger utvecklare sämre möjlighet att lätt skicka ut gratisversioner till press och liknande vilket underlättar vid marknadsföring. Det är också vanligt i tävlingar att man kan vinna promo-koder för att kunna ladda hem apparna gratis.