by • 27 oktober, 2010 • NyheterComments (6)293

Mac OS X Lion banar väg för iMac Touch

imac_touch

Minns ni att Apple patenterat lösningen där iMac Touch har en flexibel fot som gör att man kan luta ner skärmen i horisontellt läge. Vi har också tidigare skrivit om var en iMac Touch kan passa in.

Steve Jobs sade på senaste eventet ”Back to the Mac” att de hade testat touch-skärmar som varit vertikala men att det efter ett tag känts som armen skulle trilla av. Med lösningen med en flexibel fot på iMac Touch tar bort problemet. Många av det grafiska utseendet kommer också tillbaka till Mac:en från iOS och jag tänker närmast på fullskärmsläget för program i Lion som vi fått en försmak på i senaste iPhoto.

Titta närmare på bilden nere till vänster på illustrationen ovan och sedan på skärmdumpen på fullskärmsläget från iPhoto 11 nedan. Visst skulle det passa alldeles utmärkt att hantera just dessa program i fullskärmsläge på en iMac Touch och det verkar som Apple stakat ut vägen dit.

iphoto_11_fullscreen

Med gränssnitt som likar det i iPad och en App Store på gång för Mac så tror jag inte det är långsökt att tänka att det kommer appar till Macen som kanske helt håller till i fullskärmsläget. När en iMac Touch blir verklighet finns det inga begränsningar för appar som har ett liknande gränssnitt att komma till både Mac, iPad och iPhone.